07 Apr 2003

Norske Skog får høy klassifisering for miljø og sosialt ansvar

Norske Skog er nylig tatt opp i nye aksjeindekser for selskaper med spesielt høy standard innen miljø og sosialt ansvar.

Ethibel er en ledende europeisk forskningsinstitusjon innenfor bærekraftig utvikling og sosialt ansvarlig forretningsdrift, som er basert i Brussel. Institusjonen foretar hvert år omfattende undersøkelser av flere hundre selskaper, og de som presterer best blir inkludert i 'Ethibel Investment Register' og 'Ethibel Sustainability Indexes'. Norske Skog er nå tatt opp i begge disse kategoriene.
 
'Ethibel Investment Register' er en oversikt over selskaper som holder en høy standard knyttet til sosialt ansvar, inkludert arbeidsforhold, faglige rettigheter for ansatte, forhold til ulike interessentgrupper m.v. 'Ethibel Sustainability Indexes' er en oversikt over selskaper som på tvers av bransjer betraktes som pionerer og "best i klassen" innen miljø og bærekraftig utvikling i Europa, Amerika og Asia.
 
Registerene benyttes av en økende antall internasjonale banker og investeringsfond, som investerer i selskaper med høy standard innen miljø og sosiale forhold.
 
Storebrand tildelte nylig Norske Skog 'best-in-class'-merket som kvalifiserer til investeringer i Storebrand Principle Funds. Dette merket tildeles den tredjedel av selskapene i Morgan Stanleys verdensindex som rangeres høyest ut fra samfunnsansvarlige og miljømessige kriterier innen hver bransje.
 
I miljøkategorien vurderes blant annet effektiv ressursbruk, produkter, energibruk, miljøledelse samt miljøkrav til leverandører. Kriteriene for samfunnsansvar omfatter faktorer som prestasjoner i forhold til omverdenen generelt, ansatte, underleverandører og forretningspartnere. Ansattes rettigheter er en viktig faktor og vurderes blant annet ut fra rett til organisering, ansattes tilfredshet, helse og sikkerhet, selskapets engasjement for lokalsamfunn, åpenhet og korrupsjonshindrende tiltak.
 
Fra før er Norske Skog tatt opp i andre lignende aksjeindekser, blant annet FTSE4Good Global Index.

Oxenøen, 7. april 2003

NORSKE SKOG
Kommunikasjon og Samfunnskontakt