31 Okt 2006

Norske Skog med på banebrytende kraftprosjekt

Energikostnadene på New Zealand har økt betydelig i de senere år. Derfor tar Norske Skog aktiv del i utviklingen av fremtidens kraftforsyning på New Zealand. Selskapet samarbeider med det statlige Mighty River Power (MRP) om å bygge et nytt jordvarmekraftverk på Norske Skogs fabrikkområde i Kawerau.
 
Byggingen av anlegget starter allerede i november i år og skal stå ferdig mot slutten av 2008. Kraftverket får en kapasitet på 90 megawatt, hvorav Norske Skog Tasman vil utnytte ca 70 megawatt. Dette sikrer to tredeler av fabrikkens elektrisitetsbehov i fremtiden til meget konkurransedyktige priser. Kraftverket blir eid av MRP og er kostnadsberegnet til 1,2 milliarder kroner.
 
Et jordvarmekraftverk av denne størrelsen innebærer et teknologisk gjennombrudd for denne typen fornybar energi. Det nye kraftverket vil samtidig forenkle kraftforsyningen lokalt.
 
- Samarbeidet med lokale kraftprodusenter har stor betydning for vår virksomhet på New Zealand, og avtalen med MRP vil sikre Norske Skog Tasman forutsigbare og konkurransedyktige energipriser, sier konserndirektør Ketil Lyng som er ansvarlig for Norske Skogs aktiviteter i Australasia.
 
Oxenøen 30. oktober 2006
Norske Skog
Kommunikasjon og samfunnskontakt
 
 
For ytterligere informasjon:
Informasjonssjef Pål Stensaas
telefon 67 59 93 47
mobil 952 86 006