14 Nov 2007

Banebrytende europeisk avtale for Norske Skog

Norske Skog har inngått en mangeårig leveranseavtale for avispapir med det britiske mediakonsernet News International Limited. Det er primært Norske Skog Skogn som skal levere papiret.

Avtalens volum utgjør en betydelig andel av fabrikkens årlige produksjonskapasitet.
 
News International er det britiske selskapet til News Corporation som tilhører Rupert Murdochs mediakonglomerat. Konsernet utgir noen av de mest prestisjefylte avispublikasjonene i Storbritannia blant annet The Sun, The Times og The Sunday Times, News of the World og gratisavisen thelondonpaper.
 
- Dette er en meget viktig avtale for hele Norske Skog og vi er glade for bekreftelsen på vår posisjon som foretrukket leverandør av avispapir til de mest innflytelsesrike aktørene i medieverden. For Norske Skog er dette en banebrytende avtale i det europeiske avispapirmarkedet. Dette gir oss mulighet til å samarbeide enda nærmere med våre kunder og dermed intensivere arbeidet med å redusere kostnader i verdikjeden, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen.
 
Miljømessige hensyn er viktige for både News Corporation og Norske Skog. Sammen vil partene søke løsninger som ivaretar hensynet til miljøet. Et tiltak i den forbindelse er at en vesentlig del av papiret leveres til News International på gjenbrukshylser som er resirkulerbare.
 
Avisdivisjonen til News Corporation er en av Norske Skogs største kunder på verdensbasis. Norske Skog har i lang tid vært en av hovedleverandørene til News Corporation i England, Irland, USA, samt i Australasia, hvor selskapet også har en langsiktig leveringsavtale.

Oxenøen, 14. november 2007
Norske Skog
Kommunikasjon og samfunnskontakt

For ytterligere informasjon:
Kommunikasjonsdirektør Tom Bratlie
Tlf: 67 59 93 34 eller 905 21 904